Urtebakt lammecarré med fondantpoteter og bønner

Urtebakt lammecarré med fondantpoteter ser imponerende ut, er morsomt å servere gjester og er ikke så vanskelig å lage. Mye av jobben kan gjøres i forveien, så kun sjarmøretappen gjenstår når gjestene har kommet.

Lammecarré:

1 kg lammecarré

Salt og pepper

2 ss dijon sennep

2 ss honning

100 gram griljermel

1 bunt fersk bladpersille

1 håndfull fersk rosmarin

30 gram revet parmesan

1 fedd hvitløk

1 ts olivenolje

salt og pepper

Bland sammen dijonsennep og honning og sett til side i romtemperatur.

Kjør griljermel, urter, salt, hvitløk og parmesan sammen i en blender, til du får en tørr og smuldrete masse og sett blandingen til side.

Krydre lammecarréene med salt og pepper og brun dem på høy varme, enten i stekepanne eller på grillen. Legg dem over i en ildfast form og pensle dem på alle kanter med sennepsblandingen, som skal være limet til urteblandingen.

Dryss urteblandingen over lammecarréene og sett dem i en ovnen på 160 grader, med steketermometer. Lammecarréene er klar når kjernetemperaturen er 56 grader. La kjøttet hvile i 10 min. før du deler i porsjonsstykker, mellom bena. 2-3 ben er passe per person.

 

Fondantpoteter:

12 -14 kokefaste poteter

3 fedd hvitløk, knust

1 stilk fersk rosmarin

1 ss nøytral olje

50 gram smør

5 dl hønse- eller kyllingkraft, ev. vann og fond eller terning

Salt og pepper

Når potetene er skrelt, delt i to og endene er fjernet, kokes de i vann i 10 minutter, før vannet helles av og de får dampe seg tørre. Varm en stekepanne med olje, sett potetene med den smaleste enden ned i oljen. La dem bli gylne før du snur dem over på den tykke enden. Det er lettest med en stekepinsett. Når alle er snudd, tilsetter du smør, hvitløk og rosmarin.  Krydre med litt salt og pepper og la fondantpotetene stå i noen minutter til, før du heller over kraft og setter stekepanna i ovnen på 180 grader og lar potetene få kose seg i ovnen i ca. 30 min. Sjekk med en tynn kniv om fondantpotetene er klare til servering.

Bønnene:

25 g smør

1/2 dl vann

2 ss friskpresset sitronsaft

2 ts salt

300 grønne bønner

Kok opp smør, sitron, vann og salt. Tilsett bønnene og kok dem under lokk i ca. 2-4 min, avhengig av hvor mye du vil ha dem kokt. Hell av vannet og server sammen med lammecarré og fondantpoteter.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese