Elgfilet med soppsaus og timianpotetmos

Elgfilet er nydelig mat og den smaker ekstra godt med denne sausen til. Om du har tilgang på kantareller, smaker det aller best, men den blir god med annen sopp også.

Vi har vakuumert kjøttet med timian, olje, pepper og laurbærblader og lagt det i sous viden i 2 timer på 56 grader. Deretter har det fått noen minutter på grillen, slik at det har fått fin stekeskorpe og perfekt kjernetemperatur.

Om du ikke har sous vide, kan du brune kjøttet i varm stekepanne med olje for å lukke porene. Legge det over i et ildfast form og steke elgfileten i ovnen på 180 grader i 15 min. Ta ut og hvil i minimum 15 min. Sett kjøttet inn i stekeovnen igjen på 90 grader og stek til kjøttet har en kjernetemperatur på 61 grader.

Timianpotetmos:

500 g mandelpoteter

150 g smør

6 ss fløte

2 ss finhakket timian

Salt og pepper

Skrell mandelpoteter og kok dem møre i usaltet vann, sammen med selleri/persille. Hell av kokevannet og la potetene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten.

Mos potetene og rør inn timian, smeltet smør og fløte. Pisk til du får en jevn og luftig puré. Smak til med salt og pepper.

Sausen:

2 pk sopp i skiver

5 dl fløte

2 finhakkede løk

2 fedd finhakket hvitløk

4 ss viltfond eller kantarellfond

pepper

Brun soppen og løken godt i smør. Tilsett hvitløk og la den frese med noen minutter. Tilsett fløte og fond. La det koke til det tykner. Smak til med pepper og ev. mer fond om du ikke synes det er salt nok.

Server elgfileten med soppsaus, potetmosen og valgfrie grønnsaker, f.eks. rosenkål, som du finner en spennende oppskrift på her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese