Utbeinet lammelår som i Hellas er en velsmakende rett, hvor alt tilberedes i den samme formen. Her har jeg kjøpt et lammelår, som jeg har beinet ut selv. Om du ikke vet hvordan du skal gjøre det, kan du få det gjort i ferskvaredisken på Meny eller du kan bruke lammet med beinet i.
2 bokser hakkede tomater (helst Mutti)
1 glass marinert hvitløk
1 glass oliven
4 løk i strimler
1 aubergine i terninger
1 squash i terninger
3 kvister frisk rosmarin
1 glass soltørka tomater
500 g småpoteter, delt i to
1 pk aromasopp i skiver
1 ss oregano
Salt og pepper
…
1 lammelår
1 glass marinert fetaost i terninger
Salt og pepper
1 ts tørket rosmarin
1 ts tørket oregano
Fremgangsmåte:
Start med å helle hakkede tomater i langpannen. Tilsett marinert hvitløk, oliven, løk, aubergine, squash, soltørka tomater, sopp og småpoteter. Dryss over oregano, noen kvister frisk rosmarin, litt salt og pepper og sett formen i ovnen i 30 minutter på 250 grader.
Hell over marinert fetaost i terninger inkl. laken. Ben ut lammet, bind det opp og krydre med salt, pepper, rosmarin og oregano. Legg lammet på toppen av grønnsakene, sett formen tilbake i ovnen på 125 grader og la det steke i 3 timer til termometeret viser 65-70 grader, avhengig av hvor gjennomstekt du ønsker lammet.
![Utbeinet lammelår som i Hellas Utbeinet lammelår som i Hellas](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/586F4D9B-2070-42E1-BE89-7E7BDA7BCF31.webp?resize=750%2C500&ssl=1)
Du finner flere spennende og varierte oppskrifter med lam, fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.