Wallenbergare med ertepuré og båtpoteter

500 g kjøttdeig

2 egg

3 dl fløte

2 dl strøkavring eller panko

1/2 ts hvit pepper

1/2 ts nellik

1/2 ts muskat

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

200 g smør

Elt sammen kjøttdeig, fløte, egg, salt, hvit pepper og krydder.

Legg strøkavring i en liten bolle.

Del kjøttdeigblandingen i fire like deler. Smør hendene med litt olje, så blandingen ikke fester seg til hendene og det blir enklere å forme runde burgere som er ca. 2 cm tykke. Dryss et lag med brødsmuler på oversiden, legg dem i varm stekepanne med smeltet smør og dryss brødsmuler på den andre siden.

La dem steke i ca. 20 minutter på middels varme.

Server Wallenbergs med f.eks. kapers, potetbåter, ertepuré, og stekt løk.

Båtpoteter:

Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper, risle over litt mer olje og sette dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus varmen ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

Ertepuré:

1 pose frosne erter

100 g smør

1 fedd hvitløk

Kok ertene i smør og finhakket hvitløk til de er møre. Kjør blandingen jevn med en blender. Smak til med salt og pepper.

%d bloggere liker dette: