Kokostonkatsu

Kokostonkatsu er en spennende rett som spises i japan og flere av landene i det nordlige Stillehavet. Jeg har brukt svinefilet, men du kan også bruke renskårede svinekoteletter.


Svinefilet:

2 egg

2 ss olivenolje

800 g svinefilet

Salt og pepper

100 g rismel

200 g kokosmel

Pisk sammen egg med olivenolje. Del svinefilet i tommetykke skiver og bank skivene flate. Krydre dem med salt og pepper, vend dem i rismel, så i eggeblandingen og tilslutt i kokosmel. Stek dem i en panne med olje, ca. 2-3 minutter på hver side, til de får lekker gyllen farge.
 

Kålsalat:

1 kålhode

1 grapefrukt

Salt

Mirin

Sesamfrø

Snitt kålhodet fint. Skær toppen og bunnen av grapefrukten og skjær av skallet. Skjær ut filetene og legg dem i en skål. Press saften ut av «skroget». Masser kålen med litt salt og grapefruktjuicen. Smak til med Mirin og salt. Vend inn grapefruktfiletene inn i kålen. Dryss over sesamfrø.

Tonkatsusaus:

1 ss  soyasaus

1 ss mirin

40 g tomatpuré

1 ss  sukker

1 ss dijonsennep

2 ss worcestersaus

1 fedd finhakket hvitløk

Bland alle ingrediensene. Smak om det må ha mer soyasaus eller Mirin.

Servering av kokostonkatsu: Anrett med ris i bunnen av tallerkenen, deretter svinefiletene, hell saus over og server salaten ved siden av.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese