Nanbrød med hvitløk – knallgode

Nanbrød med hvitløk er nesten obligatorisk tilbehør til indisk, iransk, afghanistansk eller pakistansk mat. Denne oppskriften gir 8 fantastiske nanbrød med en nydelig smak av hvitløk og deigen er suveren å jobbe med.

600 g mel

1 ts salt

2 ts sukker

2 dl melk

1/2 pakke gjær

3 dl yoghurt

4 ss olivenolje

2 ss løkfrø (kan utelates)

4 fedd hvitløk

Elt alt, bortsett fra hvitløken, godt sammen og tilsett mer mel om nødvendig.

La deigen heve i 1 time, eller mer, før du deler deigen i 8 like deler, form dem til boller og la dem heve i 1 time under et klede.

Trykk bollene ut til oval fasong, gjerne ganske tynne. Legg dem på stekebrett med bakepapir og strø på hakket hvitløk. Press hvitløken litt ned i deigen og la dem heve i 30 minutter til.

Sett ovnen på full varme, hos meg er det 300 grader og la nanbrødene steke litt høyt oppe i ovnen i 6 – 8 minutter. De skal få litt farge men pass på at ikke de svir seg, for dette går fort.

Når de er ferdige smører du dem med ghee eller smør og serverer.

Et lite tips er å steke noen av brødene halvveis og legge dem i fryseren. Når du skal bruke dem, tar du dem opp av fryseren, de tiner raskt, og steker dem ferdig, før du smører dem med ghee (eller smør).

Nanbrød med hvitløk
Nanbrød med hvitløk

 

Du finner flere spennende og velsmakende nanbrød her, så hvorfor ikke doble porsjonen med deig, lage flere varianter og fryse ned to og to, så du har til mange middager.


Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese