Sellerirotsuppe er nydelig som forrett eller til lunsj, sammen med godt brød. Blandingen av eple og bacon, ser lekkert ut, samtidig som det passer perfekt til suppa.
600 g sellerirot i terninger
1 finhakket løk i terninger
2 ss smør
1 ltr. melk
3 ss grønnsaksfond
Salt og pepper
1 neve finhakket gressløk
1 syrlig eple i små terninger
150 g bacon i små terninger
Rens, skrell og del 600 g sellerirot i terninger. Finhakk en løk i og fres alt i 2 ss smør. Tilsett melk til det akkurat dekker og 3 ss grønnsaksfond. La det småkoke til grønnsakene er helt møre.
Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser. Tilsett mer melk, så suppa får fin konsistens. Smak til med salt og pepper. Tilsett en neve finhakket gressløk før servering.
Skjær eple og bacon i små terninger, sprøstek baconet i en stekepanne og tilsett eplebitene mot slutten. Fordel suppen i dype tallerkener, topp med eple- og baconblandingen og pynt med gressløk.
Server gjerne sellerirotsuppe med godt brød, f.eks. dette deilige valnøttbrødet, som du finner oppskrift på HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.