Pizza på grillen

Pizza på grillen smaker veldig likt den italienske steinovnspizzaen og det er slett ikke vanskelig å lage. Du trenger kun en pizzastein, som du får kjøpt i for eksempel jernvareforretninger.

Lag pizzabunn på vanlig måte. Du finner oppskrift HER.

Pizzabunnen kjevles ut som vanlig, men det er viktig å dele deigen i flere deler, så den ferdige bunnen ikke kommer utenfor pizzasteinen. Det gjør at en vanlig pizzabunnoppskrift blir til tre til fire pizzaer.

Sausen lager jeg av:

1 boks hakkede tomater fra Mutti

1 finhakket løk

1/2 ts pepper

1 laurbærblad

1 ss tørket oregano

2 finhakkede fedd hvitløk

1 ss tørket basilikum

Noen dråper tabasco

1 ts knust fennikel

Bland alt i en kjele og la det koke lenge, gjerne en time eller mer.

Pizzasteinen ligge på grillen under oppvarmingen. Når du skal steke, drysses et lett lag med hvetemel på pizzasteinen, før bunnen legges oppa. Når bunnen er klar på undersiden (det tar veldig kort tid, så pass på), tas den ut av grillen og snus på et bakepapir. Det er ikke før på dette tidspunktet at pizzafyllet legges på. Her har jeg brukt pizzasaus, ost, ananas, løk, sopp, kokt skinke og paprika. Du kan selvfølgelig bruke det du har lyst på.

Når fyllet er lagt på, legges pizzaen tilbake på pizzasteinen og stekes ferdig. Igjen går det svært fort, så pass på at den ikke blir brent under. Pyntes med for eksempel basilikum.

 

Pizza på grillen
Pizza på grillen med ananas, løk, sopp, kokt skinke og paprika

Du finner masse spennende pizzavarianter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese