Helstekt kalvefilet med konjakk- og cavasaus og pommes frites

Helstekt kalvefilet med konjakk- og cavasaus og pommes frites er så nydelig at det kan serveres i selskap, eller til en spesielt romantisk middag. Denne oppskriften passer til 4 personer.

Sausen:

1 løk

2 ss smør

3 laurbærblader

2 dl cava

1 kanelbark

1/2 dl cognac

2 ss kyllingfond

3 brune sukkerbiter

5 dl fløte

Salt og pepper

Finhakk løken og stek den brun i smør. Tilsett laurbærblader, cava, kanelbark, konjakk og pepper. Kok det til det ser ser som grøt. Tilsett kyllingfond, sukkerbiter og fløte. Kokes videre til passe sauskonsistens. Smak til med salt og pepper.

Kalven:

Fileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette er for at panna ikke skal avkjøles og gjøre at kjøttet koker istedenfor steker. Krydre med salt og pepper rett før steking. Brun fileten raskt i panna. Legg fileten over i et ildfast fat. Stikk inn et steketermometer og sett i stekeovnen på 125 grader.

Fileten er rød når fileten har en kjernetemperatur på 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader. La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.

Om du vil bruke sous vide, krydrer du fileten med timian, hvitløk og pepper. Legg fileten i en sous videpose og vakuumer den. Legg den i sous viden på 52 grader i tre timer, før du tar den ut av posen og gir den en runde på grillen, så den blir gyllen og får en fin stekeskorpe. La den hvile i noen minutter, før du deler den opp.

Serveres med pommes frites og grønnsaker etter eget ønske.

Pommes frites finner du oppskrift på HER.

Helstekt kalvefilet med konjakk- og cavasaus og pommes frites
Helstekt kalvefilet med konjakk- og cavasaus og pommes frites

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese