Afghanistans mattradisjoner er preget av impulser fra hele Asia i tillegg til middelhavslanda, etter mange reisende gjennom landet opp igjennom tiden. De har bl.a. brød som nan, lavash og obi non. Ris er statusmat i Afghanistan og de lager bl.a. sin versjon av pilaff, som heter palao.
- Eple- og pærechutneyEple- og pærechutney er nydelig tilbehør til kjøttretter. Ordet chutney er indisk, og lages av grønnsaker eller frukt, tilsatt søte ogFortsett å lese “Eple- og pærechutney”
- Eple- og plommechutneyEple- og plommechutney er nydelig tilbehør til kjøttretter. Ordet chutney er indisk, men du finner chutney under mange forskjellige navn overFortsett å lese “Eple- og plommechutney”
- EplechutneyEplechutney er nydelig tilbehør til kjøttretter. Ordet chutney er indisk, og lages av grønnsaker eller frukt, tilsatt søte og sure elementerFortsett å lese “Eplechutney”
- Hot tomatsuppeHot tomatsuppe har deilige kryddersmaker og kan gjøres mer eller mindre hot, ved å justere mengden cayenne. Den lange koketiden gjørFortsett å lese “Hot tomatsuppe”
- Kylling kormaKylling korma er en av de mildere rettene, som serveres i Afghanistan, Bangladesh, India og Pakistan og lett å like forFortsett å lese “Kylling korma”
- Lam pilav (pilaff, pilau, plov)Lam pilav (pilaff, pilau) er laget med langkornet ris, safran, rosiner, svisker og lam. Om du ikke får tak i lammedeig,Fortsett å lese “Lam pilav (pilaff, pilau, plov)”
- LammebollebiriyaniLammebollebiriyani er kanskje min favorittrett Sør-Asia og kjært barn har mange navn, f.eks. biriani, beriani, briyani, breyani, briani, birani, buriyani, barianiaFortsett å lese “Lammebollebiriyani”
- Lettvinn mangoisLettvinn mangoiskrem kan lages på to minutter. Det er kun innfrysningen som tar litt tid. Mangopuréen får du kjøpt på asiatiske-Fortsett å lese “Lettvinn mangois”
- MasalananMasalanan eller nan med masala smaker godt, både alene og som tilbehør til indisk, iransk, afghanistansk eller pakistansk mat. Denne oppskriftenFortsett å lese “Masalanan”
- Nanbrød med chiliNanbrød med chili er nanbrødet for den litt tøffere ganen og spises over nesten hele verden. Denne oppskriften gir 8 flotteFortsett å lese “Nanbrød med chili”
- Nanbrød med hvitløk – knallgodeNanbrød med hvitløk er nesten obligatorisk tilbehør til indisk, iransk, afghanistansk eller pakistansk mat. Denne oppskriften gir 8 fantastiske nanbrød medFortsett å lese “Nanbrød med hvitløk – knallgode”
- Nanbrød med hvitløk og korianderNanbrød med hvitløk og koriander er en god variant av nanbrød, som nesten obligatorisk tilbehør til indisk, iransk, afghanistansk eller pakistanskFortsett å lese “Nanbrød med hvitløk og koriander”
- Nanbrød med korianderNanbrød er et nydelig innslag til maten i mange land. Det er enkelt å lage nanbrød selv, og det smaker myeFortsett å lese “Nanbrød med koriander”
- Nanbrød med løkfrø (Nigellafrø)Nanbrød med løkfrø (Nigellafrø) er det vanligste nanbrødet. Det er en naturlig del av den indiske maten, men de er også populæreFortsett å lese “Nanbrød med løkfrø (Nigellafrø)”
- Paneer – peynirPaneer – peynir er ferskost fra persia, som har spredd seg i Midt-Østen og Sør-Asia. Den er enkel å lage selvFortsett å lese “Paneer – peynir”
- PilafrisPilafris er deilig tilbehør til mange slags retter. Du kan gjøre den vegetar, ved å bruke grønnsakskraft i stedet for kyllingkraft.Fortsett å lese “Pilafris”
- TandoorikyllingTandoorikylling spises i India, Afghanistan, Bangladesh, Nepal og Pakistan. Den lages i tandooriovn, men de fleste av oss har ikke det,Fortsett å lese “Tandoorikylling”
- Yoghurtsaus med mangoYoghurtsaus med mango passer godt som dip til f.eks. samosas eller som dressing på en salat. 1 dl matyoghurt 1 dlFortsett å lese “Yoghurtsaus med mango”
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.