Hot tomatsuppe har deilige kryddersmaker og kan gjøres mer eller mindre hot, ved å justere mengden cayenne. Den lange koketiden gjør tomatene søtere, men om du ikke har tid til det, kan du tilsette 1 ts brunt sukker.
1 løk, grovhakket
2 ss smør
2 bokser (822 g) hakkede tomater
1,5 dl vann
1 ss grønnsaksfond
6 fedd hvitløk, finhakket
2 ss revet ingefær (riv selv eller kjøp ferdigrevet i glass)
1 ts salt
2 ts gurkemeie
3 ts garam masala
1/4 – 1 ts cayenne (avhengig av hvor tøff du er)
2 dl fløte
1 neve koriander, grovhakket + litt til pynt
Fres løk, garam masala, ingefær, hvitløk, cayenne og gurkemeie i smør. Tilsett tomater, vann, koriander og fond og kok under lokk i 1 time. Kjør suppen jevn i en blender, eller i stavmikseren. Tilsett halvparten av fløten og hell resten av fløten i en liten mugge.
Hell hot tomatsuppe i suppetallerkener, risle over litt fløte, pynt med koriander og server. Det smaker godt med nanbrød til. Det kan du kjøpe ferdig, eller du finner oppskrifter på mange nydelige varianter her.
![Hot tomatsuppe Hot tomatsuppe](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/P1000928.jpg?resize=750%2C500&ssl=1)
Du finner flere spennende matretter fra fjern og nær her og flere oppskrifter på velsmakende supper her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.