Nanbrød med løkfrø (Nigellafrø)

Nanbrød med løkfrø (Nigellafrø) er det vanligste nanbrødet. Det er en naturlig del av den indiske maten, men de er også populære i mange andre land i Sør- og Vestasia. Nanbrød er veldig enkle å lage selv og smaker mye bedre enn de halvstekte fra matbutikken. Denne oppskriften gir 8 nanbrød og har en nydelig smak av løkfrø (Nigellafrø), som du finner i asiatiske butikker og i noen velassorterte dagligvarebutikker.

600g mel

1 ts salt

2 ts sukker

2 dl melk

1/2 pakke gjær

3 dl yoghurt

4 ss olivenolje

2 ss løkfrø

Elt alt godt sammen og tilsett mer mel om nødvendig.

La deigen heve i 1 time, eller mer, før du deler deigen i 8 like deler, form dem til boller og la dem heve i 1 time under et klede.

Nanbrød med løkfrø (Nigellafrø)

Trykk dem ut til oval fasong, gjerne ganske tynne. Legg dem på stekebrett med bakepapir, og la dem heve i 30 minutter til. Sett ovnen på full varme, hos meg er det 300 grader.

Nanbrød med løkfrø (Nigellafrø)
La nanbrødene steke høyt oppe i ovnen i 6 – 8 minutter. De skal få fin farge, men pass på at ikke de svir seg, for dette går fort.

Nanbrød med løkfrø (Nigellafrø)

Når de er ferdige smører du dem med ghee eller smør og serverer.

Nanbrød med løkfrø (Nigellafrø)
Nanbrød med løkfrø (Nigellafrø)

Et lite tips: Stek noen av brødene halvveis og legg dem i fryseren. Når du skal bruke dem, tar du dem opp av fryseren, de tiner raskt, og steker dem ferdig, før du smører dem med ghee (eller smør).

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese