Alt-i-en-form-fisk er som navnet sier, hele måltidet i én form. Denne retten er lett å like for både liten og stor og du kan justere hvor hot den skal bli ved å bruke mer eller mindre chili i den, eller ta den helt vekk. Oppskriften er til 3-4 personer.
1 stor bakepoteter i terninger
4 gulrøtter i terninger
1 chili, finhakket
1/2 purre i strimler
10 minitomater, delt i 2
1 neve dill, hakket
1 neve bladpersille, hakket
Legg alle ingrediensene i en ildfast form med urtene på toppen.
Saus:
2 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
100 g smør
7 dl fløte
2 ss sennep
2 ts pepperrot
Saften av en sitron
Salt og pepper
Fres løken og hvitløken i smør i en kjele i 5 minutter, mens du rører jevnlig. Tilsett fløten og kok til det tykner, før du smaker til med resten av ingrediensene. Hell sausen over grønnsakene, dekk med lokk eller aluminiumsfolie og sett i ovnen på 200 grader i 40 min.
600 g fiskefilet av ønsket fisk, f. eks. laks, ørret, sei, steinbit…
200 g revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag
Del fisken i porsjonsstykker og fordel den utover formen. Krydre den med litt salt og pepper, dryss over ost og sett tilbake i ovnen (ikke tildekket). Stek videre på 200 grader til osten er gyllen og fisken spiseklar, ca. 15 min.
![Alt-i-en-form-fisk Alt-i-en-form-fisk](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/P1090488.jpg?resize=750%2C500&ssl=1)
Pynt gjerne med friske urter ved servering.
Du finner masse spennende fiskeretter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.