Biff teriyaki er en av mine japanske favoritter. Du får kjøpt ferdig teriyakisaus i butikken, som du kan bruke til denne retten, men hjemmelaget smaker bedre.
Start med å lage teriyakisausen:
2 dl soyasaus
2 ss vann
1 ss sesamolje
2 ss riseddik
3 ss brunt sukker
3 ss honning
1 revet hvitløksfedd
1 ss revet ingefær
Bland alt i en kjele. Kok opp og la den koke i 10 minutter. For at sausen skal bli tykkere, kan du røre inn litt bakepulver i en liten del av sausen, og så blande det inn igjen i sausen og la det stå på kjøkkenbenken for å bli tykkere.
![Biff teriyaki i ovnen Biff teriyaki i ovnen](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/6BDA61D0-E559-4D85-B3DC-4FD833EE0F2E.jpeg?resize=700%2C465&ssl=1)
Server kjøttet i sausen, sammen med soppen, ris og en god salat, kun tilsatt litt limesaft.
![Biff teriyaki Klar til servering Biff teriyaki Klar til servering](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/245EB3E3-8C9C-4842-A384-945AC9BCF753.jpeg?resize=700%2C465&ssl=1)
Japan har masse annet spennende å by på også, sjekk HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.