Biff teriyaki – deilig mat fra Japan

Biff teriyaki er en av mine japanske favoritter. Du får kjøpt ferdig teriyakisaus i butikken, som du kan bruke til denne retten, men hjemmelaget smaker bedre.

Start  med å lage teriyakisausen:

2 dl soyasaus

2 ss vann

1 ss sesamolje

2 ss riseddik

3 ss brunt sukker

3 ss honning

1 revet hvitløksfedd

1 ss revet ingefær

Bland alt i en kjele. Kok opp og la den koke i 10 minutter. For at sausen skal bli tykkere, kan du røre inn litt bakepulver i en liten del av sausen, og så blande det inn igjen i sausen og la det stå på kjøkkenbenken for å bli tykkere.

Mens sausen koker, kan du skjære shiitakesoppen i strimler og brune den lett i smør. Legg soppen over på en tallerk, mens du bruner kjøttet. Her kan du bruke indrefilet, ytrefilet eller entrecote i ett stykke. Når kjøttet har fått fin farge på alle kanter, settes steketermometeret i og soppen legges rundt. Hell litt teryiakisaus over kjøttet. Stekes i ovnen på 125 grader til kjøttet har fått en kjernetemperatur på 55 – 60 grader, avhengig av hvor rødt du vil ha det. For hver 3. grad under stekingen, helles mer teryiakisaus over kjøttet. Når kjøttet har fått ønsket temperatur, er det viktig at det får hvile i noen minutter, slik at ikke saften renner ut av det under oppskjæringen.
Biff teriyaki i ovnen
Biff teriyaki i ovnen

Server kjøttet i sausen, sammen med soppen, ris og en god salat, kun tilsatt litt limesaft.

Biff teriyaki Klar til servering
Biff teriyaki Klar til servering

Japan har masse annet spennende å by på også, sjekk HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese