Biffsatay med jordbærsalsa

Biffsatay med jordbærsalsa er en av mine favorittretter. Satay er sørøst-Asias navn på grillspyd. Denne varianten med kalvefilet, peanøttsaus og jordbærsalsa, smaker helt nydelig. Om du ikke får tak i kalv, kan du bruke okse. Denne oppskriften passer til 4 personer.

Om du har grillspyd av tre, må disse ligge i vann i minimum 1 time, slik at de ikke tar fyr under grillingen.

800 g kalvefilet

5 ts karripulver

5 ts paprikapulver

2 fedd finhakket hvitløk

1 ss limesaft

4 ss ketjap manis

4 ss solsikkeolje

1 ts salt

Kalvefileten skjæres i tynne skiver (ca. 3 x 10 cm). Lag marinade av karripulver, paprikapulver, hvitløk, limesaft, ketjap manis, solsikkeolje og salt. Legg kjøttet i marinaden og la det marinere et par timer eller gjerne over natten.

Tre kjøttbitene på grillspyd, på langs i trekkspillmønster. Legg spydene på tvers av rillene på en varm grill og svi raskt på begge sider. Du kan også steke spydene i grillpanne eller i ovnen i 220 grader. Siden kjøttet er såpass tynt er det snakk om få minutter på hver side.

Resten av marinaden bruker jeg til å lage en deilig peanøttsaus. Bland den med 1/2 glass peanøttsmør. Kok det opp og spe med vann til sausen er passe tykt.

Jordbærsalsa:

1 kurv jordbær

1 moden mango i små terninger

5 ss frisk koriander

1 liten pose cashewnøtter

1/2 lime, kun saften

2 ss sweet chili sauce

Kutt jordbær og mango i små terninger. Dryss over frisk, finhakket koriander og cashewnøtter. Tilsett limesaften sweet chili sauce. Rør rundt og sett kaldt til den skal serveres.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese