Deilig fisk i form

I dag serverer jeg laks og grønnsaker i form. Det er enkelt, billig og ikke minst godt.

Olje

Valgfri fisk

2 gulrøtter i tynne skiver

1/2 finhakket fennikel

2 dl creme fraiche

1 dl fløte

1 strimlet vårløk

1 neve finhakket dill

1 neve finhakket persille

2 fedd finhakket hvitløk

1 finhakket chili

2 ss limesaft

Salt og pepper

Minitomater

Denne retten ble til i forbindelse med at jeg ikke hadde oppvaskmaskin, men da la jeg også skivede poteter i bunnen, slik at det ble minimalt med oppvask.

Smør formen med olje, legg i laks eller annen fisk i bunnen og ta på salt og pepper. Legg gulrøtter i tynne skiver og finhakket fennikel over. Lag en saus av creme fraiche, fløte, strimlet vårløk, finhakket dill, finhakket persille, finhakket hvitløk, finhakket chili, limesaft, salt og pepper. Hell sausen over fisken og grønnsakene.


Del små tomater i to og fordel disse utover.

Dekk formen med aluminiumsfolie og sett midt i ovnen på 200 grader i ca 1 time.

Dersom du velger å legge poteter i bunnen, må disse få litt steketid alene før du legger på resten av ingrediensene.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese