Kremet fiskesuppe

Kremet fiskesuppe smaker godt og passer både som lunsj, forrett, hovedrett og kveldskos. Denne er laget med laks, men du kan gjerne bruke andre slag fisk og gjere en kombinasjon av flere slag. Du kan også gjøre som finnene og tilsette litt potet i terninger samtidig som gulrøttene, for å gjøre den enda mer mettende.

1 løk i terninger

2 fedd hvitløk, finhakket

Litt smør

2 dl hvitvin ev. eplemost

2 dl fiskekraft (ev. litt fiskefond og vann)

1/2 ltr melk

1/2 ltr fløte

2 gulrøtter i skiver (gjerne både oransje og gul)

1/2 finhakket fennikel

10 cherrytomater, delt i to

200 g laks eller annen fisk i terninger

1 neve finhakkede urter, jeg har brukt persille og det grønne fra fennikelen

Salt og pepper

Ev. litt sitron eller lime

Løk og hvitløk blankes i  litt smør. Tilsett hvitvin og la det koke litt inn, før du tilsetter fiskekraft, melk, fløte og litt nykvernet pepper.

Tilsett i gulrot og fennikel og la det koke i ca 10 minutter, før du tilsetter cherrytomater, delt i to og laks eller annen fisk i terninger. La suppen trekke i noen få minutter, til fisken er klar. Tilsett urter. Smak til om det trenger salt og mer pepper. Om suppen trenger mer syre enn fra hvitvinen, kan du tilsette litt sitron eller lime.

Jeg serverer med hjemmelagde baguetter. Du finner oppskrift her

Kremet fiskesuppe.
Kremet fiskesuppe.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

 

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese