Cod sous vide with raw fried potatoes, glazed carrots, pea puree and bacon

This delicious dish consists of a pea puree, fresh cod fillet, crispy, raw fried potatoes, crispy bacon cubes and glazed carrot. I have decorated it with gauque acid, which is both decorative and tastes good.

I start with the potatoes, which I cut into thin slices, before rinsing and drying them well.

Jeg steker dem på begge sider i smør, tilsatt salt og pepper, til de blir gylne og sprø. Om du skal servere disse potetene til mange, kan du legge dem utover en langpanne i ovnen. Jeg synes råstekte poteter er så godt at jeg kunne spist dem uten tilbehør, som snacks.

I put the cod together with white pepper, salt and butter in a bag in sous vide at 55 degrees, for 30 minutes.

It can also be baked in the oven, with almost as good a result, if you do not have sous vide.

Ertepuréen finner du oppskrift på HER.

Glazed carrots:

Små gulrøtter

2 ss smør

2 ss sukker

1/2 lime, kun saften

Kok små gulrøtter i litt vann, tilsatt smør og sukker, til de er nesten møre. Ta ut gulrøttene og legg dem i folie mens væsken kokes inn til den blir sirupsaktig. Legg gulrøttene tilbake i kjelen på svak varme og snu på dem, så de blir glasert rundt hele. Tilsett litt limesaft rett før servering.