Cod sous vide with raw fried potatoes, glazed carrots, pea puree and bacon

Torsk sous vide med råstekte poteter, glaserte gulrøtter, ertepuré og bacon, smaker nydelig og passer til selskap. Jeg har pyntet den med gaukesyre, som både er dekorativt og smaker godt.

Start med potetene, som du skjærer i tynne skiver, før du skyller og tørker godt av dem.

Steker dem på begge sider i smør, tilsatt salt og pepper, til de blir gylne og sprø. Om du skal servere disse potetene til mange, kan du legge dem utover en langpanne i ovnen. Jeg synes råstekte poteter er så godt at jeg kunne spist dem uten tilbehør, som snacks.

I put the cod together with white pepper, salt and butter in a bag in sous vide at 55 degrees, for 30 minutes.

It can also be baked in the oven, with almost as good a result, if you do not have sous vide.

You can find the pea puree recipe here .

Glazed carrots:

Small carrots

2 tablespoons butter

2 tablespoons sugar

1/2 lime, juice only

Boil small carrots in a little water, add butter and sugar, until almost tender. Take out the carrots and put them in foil while the liquid is boiling until it becomes syrupy. Put the carrots back in the pan on low heat and turn them over so that they are glazed all around. Add a little lime juice just before serving.

Cod sous vide with raw fried potatoes, glazed carrots, pea puree and bacon
Cod sous vide with raw fried potatoes, glazed carrots, pea puree and bacon

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

% d bloggers like this: