Thailandsk fiskewok med reker

Thailandsk fiskewok med reker er rask å lage og er sunn i tillegg. Vi synes den er grei å lage når vi har kommet hjem fra jobben og ikke vil lage mat i lange tider.

2 finstrimlede løk

3 finhakkede fedd hvitløk

Litt nøytral olje

2 dl fiskekraft

8 ss soyasaus

4 ss østerssaus

2 ts brunt sukker

1 ts revet ingefær

1 ts finhakket chili

600 g fisk i terninger, gjerne en blanding av rød og hvit

Litt friske bønnespirer

1 finstrimlet paprika

1 finstrimlet purre

100 g pillede reker

Litt sesamfrø

1 neve finhakket koriander

Fres løk og hvitløk i litt olje i en wok eller stekepanne med høye kanter. Rør sammen fiskekraft, soyasaus, østerssaus, sukker, ingefær og chili.Hell blandingen over løken og legg i fisk. La fisken trekke i sausen til den er nesten klar. Tilsett friske bønnespirer, paprika og purre, rør om og la det trekke i noen minutter til. Strø over reker, litt sesamfrø og koriander rett før servering.

Thailandsk fiskewok med reker serveres med nudler eller ris.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese