Laks og pasta med kremet tomatsaus

Laks og pasta med kremet tomatsaus likes av både små og store og er en fin rett om du skal lære barn å like fisk. Jeg har brukt en morsom pastavariant jeg kjøpte på flyplassen i Verona.

400 g filet av laks

400 g valgfri pasta

1,5 dl fløte

400 g knuste hermetiserte tomater (helst Mutti)

1 dl rapsolje, eller en blanding av disse

3 fedd finhakket hvitløk

2 vårløk

Basilikum

Salt og pepper

Skjær laksen i passe stykker og ha på litt salt. Sett den til side.

Varm opp oljen i en gryte,  kutt hvitløken og la den frese en kort stund. Den må ikke bli brunsvidd.

Tilsett tomatene sammen med et par klyper tørket basilikum eller en kvast med frisk basilikum.

La det småkoke i ca. 15 minutter før du tilsetter fløten. Kok opp og smak til med salt og pepper.

Tilsett laksen og vårløken, kok opp igjen og la fisken trekke på kokepunktet i 5 -10 minutter

Laks og pasta med kremet tomatsaus serveres reven parmesan og en basilikumkvast, for de som liker det.

Laks og pasta med kremet tomatsaus

Laks og pasta med kremet tomatsaus

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese