Dovi

Dovi

Dovi er en gryterett som serveres i Zimbabwe. Du kan lage den som vegetar, eller som meg, tilsette litt kjøtt etter eget ønske. Siden koketiden ikke er så lang, anbefales å bruke ganske mørt kjøtt.

2 ss olivenolje
500 g kjøtt av kamel, kylling, lam, storfe eller svin, i terninger

Brun kjøttet i oljen og sett til side.

2 ss olivenolje
2 løk, hakket
4 fedd hvitløk, finhakket
3 ss chili- eller peri peri saus (valgfritt, men anbefales på det sterkeste)
1-2 røde chili, skåret i tynne strimler
2,5 dl peanøttsmør
6 dl grønnsakskraft
2 dl tomatpuré
1/2 ts kajennepepper
4 gulrøtter, i små terninger
12 okra, hele
5 dl spinat
Salt og pepper

Fres løk og hvitløk i olje i 3 min. til løken blir blank og gjennomsiktig.
Tilsett 2,5 dl grønnsakskraft, peri peri og peanøttsmør og rør godt til alt har blandet seg.

Tilsett kjøttet, resten av kraften, tomatpuré, cayennepepper og gulrøtter. Reduser varmen til middels, sett på lokk og la dovien småkoke i 10 min.

Legg i okraen og la det småkoke i 8 min. til under lokk. Tilsett spinaten og rør den inn i ca. 2 min. Server med ris, kokt etter anvisning på pakken.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese