Hjemmelaget jukselasagne

Hjemmelaget jukselasagne går mye raskere en vanlig lasagne og det smaker like godt som den originale lasagnen også. Jukset består i, at jeg i stedet for å lage to sauser, en kjøttsaus og en hvit saus, lager en saus som inneholder elementer fra begge. Tanken min da jeg forsøkte det første gangen, var at det jo uansett skal blandes i munnen. Lasagnen min er også tilsatt grønnsaker. Disse merker du ikke noe til, bortsett fra at de bidrar til totalsmaken og gjør at lasagnen blir sunnere (fint for barn som tror de ikke liker grønnsaker). Oppskriften er passe til 6 pers.

600 g karbonadedeig

2 løk

2 bokser eller 1 flaske hakkede tomater, helst Mutti

1 ss finhakket hvitløk

1 ss oregano

2 laurbærblader

1 ss timian

1 ss basilikum

2 ss tomatpuré

2 terninger med grønnsaksbuljong

1 kanelbark, ev. 1 ts kanel

Nykvernet pepper og salt

2 gulrøtter i små terninger, ev. 1 pose revet gulrot og kål

3 dl fløte

1 ts muskatnøtt

Lasagneplater

Revet ost, gjerne vellagret

Sånn gjør du det:

Du starter med å steke karbonadedeig og finhakket løk. Tilsett hakkede tomater, hvitløk, oregano, timian og basilikum. Tilsett laurbær, tomatpuré, grønnsaksbuljong, pepper og salt. Rør alt sammen og tilsett gulrot (og kål), fløte, kanelbark og muskatnøtt.

Om du smaker nå, vil du kjenne at det er ganske så surt, så kok i to timer til det blir rundere i smaken og tykt som grøt. Om du ikke har tid til å vente, må du jevne med maisenna og tilsette sukker.

Når du synes sausen smaker godt, legger du den lagvis med lasagneplater og reven ost i ildfast form. Jeg synes det er godt med et lag ost i mellom lagene og avsluttet med et lag på toppen.

Jeg har brukt parmesan, Jarlsberg, edamer, mozzarella og Norvegia. Du trenger selvfølgelig ikke å bruke alle disse, men det smaker ekstra godt om ostene er litt lagret.

Sett formen i ovnen på 180 grader i en time. Jeg legger aluminiumsfolie over den første halvtimen, så ikke osten skal bli for mørk. Serveres med en salat og godt brød. Her har jeg brukt focaccia.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese