Kalvefilet med salsa og båtpoteter

Kalvefilet med salsa og båtpoteter passer godt en varm sommerkveld. Om du ønsker mer grønnsaker enn de som er i salsaen, passer det fint med grillede maiskolber.

Båtpotetene:

Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper og ev. annet krydder du har lyst på, f.eks. paprika, risle over litt mer olje, bland godt og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus de ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

Salsaen:

1,25 dl olivenolje

3 ss sitroneddik

1 neve koriander, finhakket

1 neve bladpersille, finhakket

1/2 purre, finhakket

5 fedd hvitløk, finhakket

1 chili, finhakket

1/2 rød paprika i små terninger

2 ss kapers

1/4 ts nykvernet pepper

1/2 ts salt

Bland alt og la det stå i romtemperatur til det skal brukes.

Kalvefilet:

Kalvefileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før grilling. La den ligge i ferdigkjøpt rub før grillingen, så blir den ekstra god. Brun fileten godt på alle kanter på grillen, før du legger den på den øvre hylla og lar den ligge der til den er ferdig stekt. Stikk gjerne inn et steketermometer, så er du sikrere på resultatet. Fileten er rød når den har en kjernetemperatur på 52 grader og rosa når steketermometeret viser 55 grader. La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.

Kalvefilet med salsa og båtpoteter
Kalvefilet med salsa og båtpoteter

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese