Karamellbrownies

Karamellbrownies er veldig mektig, så jeg bruker den kun til dessert. Den smaker ekstra godt sammen med vaniljeis.

Brownies:

275 g smør

125 g mørk kokesjokolade 70% kakaoinnhold

4 egg

500 g sukker

40 g kakaopulver

250 g hvetemel

125 g lys kokesjokolade

Smelt smøret i en kjele, ta kjelen av platen og tilsett oppdelt mørk sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn. Visp eggene lett sammen med sukkeret og bland inn sjokoladesmøret. Sikt sammen kakaopulver og hvetemel og rør det inn i sjokoladeblandingen, så du får en tykk, glatt sjokoladedeig. Hakk lys kokesjokolade i grove biter og bland inn i deigen til slutt.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (cirka 20 x 30 cm) og smør den jevnt utover. Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i 30-35 minutter, til kaken fortsatt er litt bløt i konsistensen. La den avkjøles i langpannen og sett den i kjøleskapet til dagen etter.

Salt karamell: 

300 g sukker

3 ss vann

3 dl kremfløte

125 g smør i små terninger

0.5 ts maldonsalt

Bland sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring. Du vil se at blandingen først tørker inn etterhvert som vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt. Tilsett smøret og rør rundt, så smøret smelter. Ta kjelen av platen og tilsett fløten litt om gangen, så ikke det bruser over. Rør godt og la det småkoke i 10 minutter under stadig omrøring. Ta kjelen av platen og la karamellen avkjøles i kjøleskapet til neste dag.

Neste dag:

Ta både kake og karamell ut av kjøleskapet et par timer før servering. Løft kaken ut av langpannen, dra av bakepapiret fra undersiden og legg den på et fat. Smør karamellen utover kaken, dryss over litt maldonsalt og del kaken i firkanter.

Karamellbrownies
Karamellbrownies

Du finner flere spennende og varierte kakeoppskrifter fra fjern og nær her og desserter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese