Du kan gjerne bruke mungobønner i stedet for ris eller poteter til mange middagsretter. Jeg synes de smaker litt kjedelig om de bare kokes i vann, så derfor bruker jeg både kraft, løk og urter. Denne oppskriften er passe til 4 personer
300 g mungobønner
1/2 finhakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
1 ts timian
2 ss olivenolje
1 l hønsebuljong eller grønnsakbuljong
Salt og pepper
2 ss smør
Skyll godt av mungobønnene og la dem renne godt av. Finhakk løk og surr den blank i olje, tilsett finhakket hvitløk og timian. La alt surre i olje i ca. 30 sek, tilsett godt avrente bønner og buljong. Kok opp og la trekke i ca. 30 min til bønnene er myke. Smaker deilig til fiskeretter.
![Mungobønner Mungobønner](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/4e6db-p1000673-2016656-12-1511877429708.jpg?resize=750%2C500&ssl=1)
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.