Mungobønner

Du kan gjerne bruke mungobønner i stedet for ris eller poteter til mange middagsretter. Jeg synes de smaker litt kjedelig om de bare kokes i vann, så derfor bruker jeg både kraft, løk og urter. Denne oppskriften er passe til 4 personer

300 g mungobønner

1/2 finhakket løk

2 fedd finhakket hvitløk

1 ts timian

2 ss olivenolje

1 l hønsebuljong eller grønnsakbuljong

Salt og pepper

2 ss smør

Skyll godt av mungobønnene og la dem renne godt av. Finhakk løk og surr den blank i olje, tilsett finhakket hvitløk og timian. La alt surre i olje i ca. 30 sek, tilsett godt avrente bønner og buljong. Kok opp og la trekke i ca. 30 min til bønnene er myke. Smaker deilig til fiskeretter.

Mungobønner
Mungobønner

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese