Koreansk pizza

Koreansk pizza har mye smak, men er ikke sterk, om du ikke velger å bruke mye chili. Jeg bruker bulgogi pizzasaus og rester av koreansk svinenakke, som fyll.

Bulgogi pizzasaus:

1/2 ss brunt sukker

1 ss soyasaus

1 ss vann

1/2 ss risvin

1/4 ts Østerssaus

1/2 ts finhakket hvitløk

1/2 ts sesamolje

Bland ingrediensene i en liten kjele, kok opp og la det koke over svak varme i 20 sekunder.

Til tykning av sausen:

1 ts maisenna

1 ss vann

Blandes i en liten bolle og hell det i den kokende sausen under omrøring. Sett sausen kaldt til den skal brukes.

Bunnen:

550 g mel, helst tipo 00

1 ts salt

1/2 pk pizzagjær

1 ts honning

1 ss olivenolje

Ca. 3 dl kaldt vann

Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer å kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann, ev. juster med mel.

Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Jeg tar den ut ca. 1 time før jeg skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken, før jeg trykker/kjevler den ut og lar den etterheve i ca. 30 minutter. For italiensk pizza, kjevles den veldig tynn og for pizza med amerikansk bunn litt tykkere. Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time. Jeg steker alltid bunnen på høy temperatur i noen få minutter, før jeg legger på fyllet.

Fyll:

1 porson bulgogi pizzasaus

1 pk shitakesopp, ev. aroma eller sjampinjong

Svinenakke, rester

1 rødløk i strimler

1 rød paprika i ringer

200 – 300 g ost, gjerne vellagret og gjerne flere varianter

Stek pizzaen på 200 grader til den er gyllen og bunnen er gjennomstekt.

Det smaker godt med koreansk rødkålsalat til og du finner oppskrift her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese