Mousselinegratinerte krepsehaler

Mousselinegratinerte krepsehaler er en nydelig forrett eller lunsjrett. Det er litt jobb med den, men den er verdt hvert eneste minutt. Oppskriften er passe til 4 porsjoner.

Essens:

4 ss kaldt vann

1 ss hvitvinseddik

1/2 ts kvernet pepper

Bland vann, eddik og pepper i en liten kjele, kok opp og kok inn til 1/3 mengde, før du lar den avkjøles. Sil av, så du har en ren, klar essens.

Klaret smør:

250 g smør

Smelt smøret, fjern bunnfallet og sett til avkjøling.

Krem:

1/2 dl kremfløte

Pisk fløten til krem og sett til side.

Mousselinesaus:

Essens

4 eggeplommer

3 ts karripulver

1 ts Dijonsennep

Klaret smør

Pisket krem

Hell essensen over i en liten kjele, tilsett eggeplommer, karri og sennep. Visp godt sammen til eggene blir lyse og luftige. Sett kjelen i vannbad og visp hele tiden, mens du gradvis øker varmen på vannbadet. Bruk termometer, så ikke eggeblandingen blir varmere enn 61 grader. Pisk inn smøret, litt etter litt, mens du fortsetter å vispe. Rør til slutt inn nypisket krem.

 

  

Krepsehaler og topping:

Dill

Krepsehaler (så mange du vil)

Mousselinesaus

Revet gulost

Plasser 1 kvast dill og 3 krepsehaler i hver grop i snegleformer av porselen (ev. 18 kreps med dill i andre ildfaste porsjonsformer). Bre over mousselinesaus. Dryss over revet gulost. Sett i ovnen under grillelement på 250 grader, til osten har smeltet. Server umiddelbart.

Om du skal servere retten som lunsjrett, smaker det godt med ristet brød, som er smurt med en blanding av olivenolje og hvitløk før den brunes i tørr panne eller i toastjern.

 

 

Du finner flere skalldyroppskrifter her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese