Oksefilet med potetmos og gremolata

Jeg liker godt å bruke gremolata i stedet for vanlig saus, både til fiskeretter og kjøttretter. Det gjør at maten både føles lettere og den blir litt sunnere.

Gremolata:

1 finhakket potte dill

1 potte persille

2 fedd finhakket hvitløk

1 glass kapers

2 finstrimlede vårløk

2 dl mangoeddik

1 dl sitronolje

1 dl olivenolje.

Alt røres godt sammen og står og hviler i romtemperatur mens du steker kjøttet, lager potetmosen og koker grønnsaker.

Oksefileten:

Beregn 200 – 250 g kjøtt per person.

Krydre den med salt og pepper, brun den på alle kanter, og sett den i ovnen på 125 grader, med steketermometer, til den har en kjernetemperatur på 54 grader. La den hvile i noen minutter før den skjæres opp.

Potetmos:

Du finner oppskrift på perfekt potetmos HER.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese