Peanøttdagen

Peanøttdagen feires i USA denne dagen og peanøtter kan brukes til mye mer enn snacks. Prøv en av de deilige oppskriftene du finner HER da vel.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Den globale martinidagen

Den globale martinidagen blir feiret den tredje lørdagen i juni hvert år. Martini er lett gjenkjennelig, med sine spesielle glass. Om du har lyst til å teste en martinioppskrift eller flere, finner du flere varianter HER.

 

Den globale martinidagen
Den globale martinidagen

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Pekannøttdagen

Pekannøttdagen feires i USA på denne dagen, hvert år. Du kan lage mye godt av pekannøtter, eller du kan spise dem som de er.

Om du har lyst til å lage noe godt med pekannøtter, kan du ta en titt HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Pistasjedagen

Pistasjedagen markeres i USA i dag. Pistasj er et løvtre, som vokser vilt i middelhavsområdet og blir opptil 10 m høyt. Pistasj vokser vilt fra Tyrkia, Syria og Israel østover til Sentral-Asia. Pistasjtrær dyrkes i tillegg i Irak, Iran, Italia, Spania, Portugal, Iran, USA og Tyrkia. Du finner oppskrifter med pistasj HER.

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Den globale mintsjokoladedagen

Den globale mintsjokoladedagen feires i dag. Den mest kjente mintsjokoladen i Norge, er nok after eight og den har jeg brukt i en deilig dessert fra 80-tallet. Du finner oppskriften HER.

 

Den globale mintsjokoladedagen
Den globale mintsjokoladedagen

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Den globale mandeldagen

Den globale mandeldagen kan feires denne dagen hvert år. Mandler kan brukes som tilbehør til middag, til desserter og kaker.

Du finner varierte og velsmakende mandeloppskrifter HER.

Den globale mandeldagen
Den globale mandeldagen

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kåldagen

Kåldagen markeres i dag. Kål finnes i mange varianter og kan brukes både rå, kokt, bakt, syltet og fermentert. Kål kommer opprinnelig fra Europa, men brukes over store deler av verden. Du finner masse oppskrifter med forskjellige kålvarianter HER.

Kåldagen
Kåldagen

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Cheddardagen

Cheddardagen markeres i USA i dag. Cheddar er en av de mest populære osteslagene i verden og kan brukes til mye forskjellig, både kald og i forskjellige varmretter.

Cheddardagen
Cheddardagen

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kremostdagen

Kremostdagen markeres i USA i dag. Kremost finnes i utallige smaksvarianter og blir ofte brukt i desserter og kaker. Du finner oppskrifter med kremost HER.

 

Kremostdagen
Kremostdagen

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Pasta carbonara med salami

Pasta carbonara med salami smaker godt og er en personlig vri på carbonara.

2 eggeplommer

3 dl fløte

40 g reven parmesan

1 cm hvitløk fra tube

Litt nykvernet pepper

Pasta etter eget ønske

Salami, gjerne italiensk

Minitomater

Visp sammen eggeplommer, fløte, parmesan, hvitløk og pepper i en bolle.

Kok pasta i en stor kjele med saltet vann etter anvisning på pakka, til den er al dente. Hell av kokevannet og tilsett eggeblandingen. La det koke i noen minutter, før du tilsetter italiensk salami i strimler og små, søte tomater, delt i to. Rør blandingen sammen. Serveres med reven parmesan, litt nykvernet pepper og pyntes med basilikum.

Pasta carbonara med salami
Pasta carbonara med salami

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.