Verdens grøtdag

Verdens grøtdag feires over store deler av verden denne dagen, siden 2009 og ble startet for å samle inn penger til sultne barn i u-land. Parallelt har VM i grøtlaging vært arrangert.

Du finner oppskrift på flere grøtvarianter HER.

Verdens grøtdag

Verdens grøtdag feires over store deler av verden denne dagen, siden 2009 og ble startet for å samle inn penger til sultne barn i u-land. Parallelt har VM i grøtlaging vært arrangert.

Du finner oppskrift på flere grøtvarianter HER.

Kyllingkos med ris

Kyllingkos med ris er en skikkelig koserett, som også er lettvint å lage og passer for både små og store gjester.

2 strimlede løk

1 pk skivet sjampinjong

4 store kyllingfileter i strimler

1 ss grillkrydder

1 ss paprikakrydder

2 paprika i terninger (gjerne flere farger)

1/2 l fløte

1 dl soyasaus

Pepper

Stek løken mør i smør. Legg den over i en kjele. Stek sjampinjongen i det samme smøret og hell den over i den samme kjelen. Krydre godt med pepper, grillkrydder og paprikakrydder. Tilsett paprika, fløte, kyllingstrimler og soyasaus. Kok til sausen har passe konsistens og kyllingen er gjennomkokt. Smak om sausen er salt nok, om ikke, tilsett mer soyasaus.

Server kyllingkos med ris og pynt gjerne med friske urter.

Kyllingkos med ris
Kyllingkos med ris

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kylling med rød currysaus

Kylling med rød currysaus er en av spesialitetene til sønnen min og når den skal serveres har vi alltid en diskusjon om hvor sterk den skap være. Nå har vi kommet frem til en løsning alle kan leve med, og det er at hver enkelt kan drysse over så mye av chilien de  ønsker. Oppskriften er passe til 4 personer.

1 ss olje

1/2 ss ingefærpuré

1/2 ss finhakket hvitløk, eller puré fra tube

5-6 ss rød currypaste

400 ml kokosmelk

400 ml kokoskrem

600 g kyllingfilet, kuttet i terninger

kaffirlimeblader (helst fersk)

1 ss brunt sukker

2 ss fishsauce

1 neve finhakket thaibasilikum eller koriander, pluss litt til serveringen

1 rød chili, finstrimlet

ingefær i tommelstørrelse, skåret i fyrstikkstykker

kokt ris, til servering

Varm oljen i en stor kjele og fres ingefær og hvitløk i 2 minutter. Tilsett rød currypaste og fres et par minutter før du tilsetter kokosmelk og krem og la det småkoke til oljen stiger til overflaten. Legg i kylling og kaffirlime, og la det småkoke i 15 min eller til kyllingen er gjennomkokt.

Tilsett fishsauce og sukker, smak til – hvis du liker det litt saltere, tilsett mer fishsauce, hvis du liker det søtere, tilsett litt mer sukker. Tilsett thaibasilikum, rør rundt og fordel det i porsjonsboller. Dryss over chili, litt thaibasilikum og litt thaibasilikum. Server med ris.

Kylling med rød currysaus
Kylling med rød currysaus

Du finner masse spennende og velsmakende mat fra Thailand HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Smørgåstårtans dag

Smørgåstårtans dag feires i Sverige i dag og dagen kan gjerne feires i Norge også. Smørgåstårta er en kake laget av brød eller loff, med majones og creme fraiche i stedet for krem og pålegg. Smørgåstårta passer godt som lunsjrett eller som middag.

Alle svenske familier har sin egen oppskrift, men om du trenger inspirasjon, HER har du oppskriften min.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Smørgåstårtans dag

Smørgåstårtans dag feires i Sverige i dag og dagen kan gjerne feires i Norge også. Smørgåstårta er en kake laget av brød eller loff, med majones og creme fraiche i stedet for krem og pålegg. Smørgåstårta passer godt som lunsjrett eller som middag.

Alle svenske familier har sin egen oppskrift, men om du trenger inspirasjon, HER har du oppskriften min.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Urtens dag feires i Sverige

Urtens dag feires i Sverige første lørdag i august hvert år. Vi har ikke denne dagen i Norge, men urter fortjener sin egen dag. Det er masse oppskrifter med urter på bloggen. Om du søker på navnet på en av dem, får du en oversikt over oppskrifter med dem. Du kan også trykke på linkene nedenfor:

Basilikum   Dill   Estragon   Gressløk    Kjørvel   Koriander   Mynte   Oregano   Persille   Rosmarin   Salvie    Thaibasilikum   Timian

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Urtens dag feires i Sverige

Urtens dag feires i Sverige første lørdag i august hvert år. Vi har ikke denne dagen i Norge, men urter fortjener sin egen dag. Det er masse oppskrifter med urter på bloggen. Om du søker på navnet på en av dem, får du en oversikt over oppskrifter med dem. Du kan også trykke på linkene nedenfor:

Basilikum   Dill   Estragon   Gressløk    Kjørvel   Koriander   Mynte   Oregano   Persille   Rosmarin   Salvie    Thaibasilikum   Timian

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Urtens dag feires i Sverige

Urtens dag feires i Sverige første lørdag i august hvert år. Vi har ikke denne dagen i Norge, men urter fortjener sin egen dag. Det er masse oppskrifter med urter på bloggen. Om du søker på navnet på en av dem, får du en oversikt over oppskrifter med dem. Du kan også trykke på linkene nedenfor:

Basilikum   Dill   Estragon   Gressløk    Kjørvel   Koriander   Mynte   Oregano   Persille   Rosmarin   Salvie    Thaibasilikum   Timian

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Sjokoladepuddingens dag feires i Sverige

Sjokoladepuddingens dag feires i Sverige i dag. De fleste av oss elsket vel sjokoladepudding som barn (og kanskje også som voksne).

Som alltid, smaker hjemmelaget best, og du finner oppskrift HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.