Rotgrønnsaker julienne er deilig tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter. Julienne er egentlig måten grønnsakene er delt opp på, nemlig tynne strimler, helst skåret for hånd.
Gulrot og sellerirot skjæres i tynne strimler. Jeg bruker det aller groveste på rivjernet til kjøkkenmaskinen og da går det på noen få sekunder, men du kan også bruke kniv. Jeg legger det i ildfast form, sammen med en god kladd smør, litt salt og masse finhakket estragon. Sett rotgrønnsaker julienne midt i ovnen på 175 grader i 45 minutter og rør av og til.
Rotgrønnsaker julienne
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Gratinert bakepotet er en deilig lunsj-, eller kveldsrett. Den blir et fullverdig måltid og smaker veldig godt. Det greier seg med 1/2 stor bakepotet til hver.
Vask bakepoteter og pakk dem inn i folie. Sett dem på et brett midt i ovnen og bak dem på 200 grader i 1 time og deretter 100 grader i 2 timer eller mer. De blir bare bedre av å stå lenge.
Ta potetene ut av ovnen, del dem på langs og legg dem tilbake på brettet, som nå er dekket med bakepapir eller blitt rislet med litt olje.
Stek kyllingstrimler, løk og bacon og smak til med peppermiks, tørket estragon og salt. Fordel blandingen oppa potetene, sammen med strimlet vårløk, strimlet paprika og mais. Strø over reven ost og gratiner i ovnen på 225 grader til osten er gyllen. Server gratinert bakepotet med rømme eller kryddersmør, som du enten kan kjøpe ferdig, eller enkelt lage selv. Du finner oppskrift på et deilig kryddersmør HER.
Gratinert bakepotet
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Den internasjonale kebabdagen feires i dag og kebab er mye mer enn den kjøttfarsekladeisen som snurrer rundt på en pinne på gatekjøkkenet. Det finnes utallige versjoner og mange av dem smaker veldig godt også. Du finner flere varianter på bloggen, om du tar en titt HER.
Den internasjonale kebabdagen feires i dag og kebab er mye mer enn den kjøttfarsekladeisen som snurrer rundt på en pinne på gatekjøkkenet. Det finnes utallige versjoner og mange av dem smaker veldig godt også. Du finner flere varianter på bloggen, om du tar en titt HER.
Banandagen kan du feire i dag og det er mye du kan bruke en banan til, i tillegg til å spise den naturell. Du finner flere velsmakende oppskrifter med banan HER.
Banandagen kan du feire i dag og det er mye du kan bruke en banan til, i tillegg til å spise den naturell. Du finner flere velsmakende oppskrifter med banan HER.
Vinens dag feires i Sverige etter et initiativ fra det svenske vinakademiet (Svenska Vinakademien).
I Norge er vi også glade i vin og i 2021 solgte Vinmonopolet over 16 mill. liter vin, så vi burde vel også ha vår egen vindag. Uansett kan jeg slå et slag for å bruke vin i maten. Vinen gir en ekstra dimensjon til smaken i f.eks. sauser. Du finner spennende oppskrifter med rødvin HER og med hvitvin HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Vinens dag feires i Sverige etter et initiativ fra det svenske vinakademiet (Svenska Vinakademien).
I Norge er vi også glade i vin og i 2021 solgte Vinmonopolet over 16 mill. liter vin, så vi burde vel også ha vår egen vindag. Uansett kan jeg slå et slag for å bruke vin i maten. Vinen gir en ekstra dimensjon til smaken i f.eks. sauser. Du finner spennende oppskrifter med rødvin HER og med hvitvin HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.