Pannekaker

Pannekaker er en av barndommens middager. Vi spiste alltid pannekaker etter vi hadde spist tomatsuppe.

3 dl hvetemel
1/2 ts salt
5 dl melk
4 egg
1 ss smør

Bland mel og salt og lag en grop i midten. Tilsett litt og litt av melken, mens du rører innenfra og utover med en visp. Når all melken er rørt inn, visper du inn eggene. La pannekakerøren svelle i min. 30 min.

Smelt smør i en stekepanne, på litt over middels varme. Hell i en øse med pannekakerøre og vri på stekepannen, slik at røren blir  jevnt fordelt. Når pannekaken har stivnet og blitt gyllenbrun under, snur du den og pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden, snur du den og steker andre den siden.

Stek pannekakene på begge sider, før du legger du dem lunt, så de holder varmen til alle er ferdig stekt. Jeg legger dem i et ildfast fat med lokk i ovnen på 50 grader.

Tradisjonelt spises pannekakene med blåbærsyltetøy, men jeg kan anbefale å bruke dem som dessert, med frukt eller bær, hakkede nøtter, sjokolade eller karamellsaus og iskrem.

Tips! Om du ha litt sunnere pannekaker kan du erstatte halvparten av melet med sammalt hvete.

Pannekaker
Pannekaker

Du finner flere oppskrifter på tradisjonsmat her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese