Pasta med fersk tunfisk er en nydelig rett med middelhavssmak. Om du ikke får tak i fersk tunfisk, kan du bruke annen fisk, f.eks. laks.
Oppskriften er til 4 personer.
600 g fersk tunfisk
1 løk
2 hvitløksfedd
1 knust, tørket chili
6 ss olivenolje
3 dl hvitvin
2 ss fond (fisk, hummer eller kylling)
10 minitomater, delt i to
Salt og pepper
500 g spagetti
1 bunt finhakket bladpersille
Parmesan eller annen vellagret, hard ost
![Pasta med fersk tunfisk Pasta med fersk tunfisk](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/P1100570.jpg?resize=750%2C500&ssl=1)
Finhakk løk, hvitløksfedd og chili og fres det i olivenolje. Tilsett hvitvin, fond og tomater og la det koke i noen minutter.
Kok spagetti etter anvisning på pakken, hell av vannet og bland den med sausen. Tilsett 1/2 dl av kokevannet i sausen.
![Pasta med fersk tunfisk Pasta med fersk tunfisk](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/P1100577.jpg?resize=750%2C500&ssl=1)
Tunfisken:
Pensle tunfisken med litt olje og dryss på salt og pepper. Stek tunfiskbiffene på høy varme i 2 minutter på hver side, enten på grillen eller i en stekepanne. Den skal være rosa i midten. Del den i tommebrede strimler og legg den på toppen av pastaen.
Sett frem parmesan, så gjestene kan rive eller høvle den over og bestemme mengden selv.
![Pasta med fersk tunfisk Pasta med fersk tunfisk](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/P1100578.jpg?resize=750%2C500&ssl=1)
Du finner flere spennende, velsmakende og varierte retter med tunfisk og andre fiskeslag her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.