Skjærgårdssild er en deilig sild, blandet med krepsehaler og rogn. Den er en av mine favoritter og kan gjerne brukes til forrett også, enten på en sprø toast eller med en grissini eller annen sprø kjeks til. Om du ikke har laget sild selv, kan det anbefales, siden variantene i norske matbutikker er ganske begrenset. Hjemmelaget sild smaker dessuten best. Jeg vanner ut silden i ett døgn i melk, før jeg skyller og tørker av den.
4 sildefileter, vannet ut og delt i gaffelbiter
1 glass stor rogn
1 beger krepsehaler i lake
4 dl crème fraîche
2 dl majones
1 sitron, finrevet skall og saften
2 små eller 1 stor rødløk, finhakket
1 potte dill, finhakket
1 potte gressløk, finhakket
Bland alt sammen og rør inn silden til slutt. La silden stå kaldt i kjøleskapet i 2 døgn, før du spiser den.

Du finner mange spennende sildeoppskrifter, både nordiske og inspirert av andre deler av verden her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.