Spekemat med hjemmelagd potetsalat

Spekemat med hjemmelagd potetsalat er deilig sommermat. I dag skal vi ha spekemat til middag og jeg lager salat, med ingredienser fra egen hage, eggerøre og potetsalaten min. Jeg lager alltid potetsalaten selv. Det er ikke mye jobb og det smaker mye bedre enn ferdigkjøpt.

Potetsalat:

1 boks rømme

1 pose majones

4 ss agurkmiks

2 finstrimla vårløk

1 kg kokte poteter i terninger

salt og pepper

Bland rømme, majones, agurkmiks og vårløk. Smak til med salt og pepper. Tilsett potenene, de kan gjerne være varme.

Eggerøre:

I tillegg lager jeg eggerøre og  Jeg lager også en salat av ingredienser fra hagen i tillegg til ingredienser fra kjølerommet.

6 store egg

6 ss kremfløte

2 ss smør

Salt

Nykvernet sort pepper

Gressløk, finklippet

Visp eggene sammen med kremfløte, gressløk, salt og nykvernet pepper. Smelt smøret i stekepannen og hell i eggerøren. La den stivne på svak varme mens du rører forsiktig mot bunnen av pannen. Eggerøren skal være fløyelsmyk på konsistens, så ta den av før den setter seg helt.

Legg spekematen på fat. Jeg har brukt rødvinspølse, morr, fårepølse, to forskjellige langtidsmodnede spekeskinker og tørrsaltet speket biff. Jeg skjærer opp en halv melon også, for vi synes det er godt med det litt søtlige ved siden av den salte spekematen.

Server spekematen med flatbrød, salat, eggerøre og potetsalat.

Spekemat med hjemmelagd potetsalat
Spekemat med hjemmelagd potetsalat

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese