Svinesteik i sous vide med gammeldags brun saus

Svinesteik i sous vide med gammeldags brun saus er en tradisjonell rett, laget på ny måte. Sous videbehandingen gir en mør og saftig steik.

Krydre steken med salt og pepper og ha den i en vakuumpose sammen med laurbærblad og litt smør. Vakuumer steken og sett den i vannbad på 60 grader i 6 1/2 time.

Om du ikke har sous vide, kan du putte steika i stekepose sammen med laurbærblad og litt smør og sette den i ovnen på 100 grader i noen timer, til kjernetemperaturen er 65 grader og deretter på 200 grader til kjernetemperaturen er 76 grader. 

For både sous vide og langtids i ovnen:

Ta steken ut av posen og brun den i en panne. La den stå tildekket i 15 minutter før den skjæres opp. Sjyen som har samlet seg i posen kan brukes i sausen.

Brun saus:

2 ss smør

2 ss mel

4-5 dl kraft/sjy eller vann og fond

1 løk i strimler

Salt og pepper

Brun smøret til det er nøttebrunt. Tilsett melet og rør jevnt hele tiden. Bruk middels varme og kok til det er passe brunt.

Ta kjelen vekk fra platen og tilsett halvparten av den varme kraften. Rør godt så det ikke blir klumper. Tilsett resten av kraften når sausen er jevn. Tilsett løk og kok i 10 min.

Jeg har brukt blomkål til, men om du vil ha surkål, finner du oppskrift her.

Svinesteik i sous vide med gammeldags brun saus
Svinesteik i sous vide med gammeldags brun saus

 

Du finner oppskrifter på mat laget i sous vide her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese