Tunfisk med nudler og peanøttsaus

Tunfisk med nudler og peanøttsaus er en asiatisk rett med mye og balansert smak. Du får kjøpt fersk tunfiskbiff hos Meny og sikkert andre velassorterte mat- eller fiskebutikker. Oppskriften er passe til 4 personer.

Tunfisken:

4 tunfiskbiffer

1 dl Ketjap Manis

2 ts hvitløk fra tube

1 ts Sambal Oelek

1 ss sesamolje

2 ss nøytral olje

1 ss ingefær fra tube

1 neve frisk, finhakket koriander

Start med marinaden til tunfisken. Bland Ketjap Manis, hvitløk, Sambal Olek, olje, sesamolje, ingefær og koriander godt sammen. Bland inn tunfisken og la den ligge i marinade i minimum 30 minutter, gjerne over natten. Ta vare på marinaden, som skal brukes til sausen. Grill eller stek til tinfisken i 2 min. på hver side.

Peanøttsausen:

1/2 glass peanøttsmør

Marinaden fra tunfisken

Bland sammen i en kjele og kok opp. Spe med vann til det er passe tykt.

Nudler:

Kok nudlene til 4 pers. etter anvisning på pakken, minus 1 minutt.

Grønnsakene:

1 pk sopp

2 løk, finhakket

1 paprika i strimler eller ringer

Fres løk og sopp i olje, rør inn paprika og bland med saus og nudler

Servering:

Legg nudelsausblandingen på 4 tallerkener og tunfisken oppa. Dryss over hakkede peanøtter og legg på en limebåt og koriander.

 

Kylling med nudler og peanøttsaus
Tunfisk med nudler og peanøttsaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese