Ukemeny 27

Grillspyd med appelsinsaus

Ukemeny 27 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.

Mandag: Hjemmelaget baconburger med coleslaw

Hjemmelaget baconburger med coleslaw er perfekt, så både om du er glad i burger, og om du ikke er det, burde du lage denne. Du har kontroll på hva den inneholder og om du passer på steketiden, blir den saftig og smakfull.

Hjemmelaget baconburger med coleslaw
Hjemmelaget baconburger med coleslaw
Tirsdag: Nordafrikansk helstekt kylling

Nordafrikansk helstekt kylling er krydret med varme krydder, som kanel og ras el hanout. Ras el hanout er en nordafrikansk krydderblanding, som du finner det på nettet og i velassorterte butikker. Denne retten lukter helt nydelig og smaker enda bedre.

Nordafrikansk helstekt kylling
Nordafrikansk helstekt kylling
Onsdag: Fiskesuppe

Fiskesuppe med selvfisket fangst på hytta er noe av det beste jeg vet.  Den smaker også fantastisk med fisk fra fiskedisken eller frysedisken.

Fiskesuppe
Fiskesuppe
Torsdag: Kylling karaage i wrap med chilimajones

Kylling karaage i wrap med chilimajones er en av spesialitetene til sønnen min og vi synes denne retten er helt nydelig og et supert alternativ til fredagstacoen.

Kylling karaage i wrap med chilimajones
Kylling karaage i wrap med chilimajones
Fredag: Laksetaco

Laksetaco smaker bedre enn det høres ut. Jeg liker godt denne varianten med fisk og hjemmelaget salsa. Det går fort å lage laksetaco. Den trenger kun å stekes i 2 minutter med krydder og olje og den tilsettes heller ikke vann, som du gjør med kjøttdeigtaco.

Laksetaco
Laksetaco
Lørdag:
Forrett: Velkomstmat

Velkomstmat er en liten anretning man kan servere, når man trenger litt smått å tygge på når man får gjester. Denne enkle, lille anretningen passer fint til det.

Velkomstmat
Velkomstmat
Hovedrett: Grillspyd med appelsinsaus

Grillspyd med appelsinsaus smaker friskt og godt i sommervarmen. Disse er med storfekjøtt, løk og paprika og i tillegg til sausen, serverer jeg med grillet maiskolbe.

Grillspyd med appelsinsaus
Grillspyd med appelsinsaus

 

Dessert: Rabarbrakake – en ganske perfekt en

Rabarbrakake blir ofte litt for syrlig, synes jeg, men i denne kaken synes jeg balansen mellom søtt og syrlig er perfekt.

Rabarbrakake – en ganske perfekt en

 

Søndag:
Forrett: Karibisk rekecocktail

Rekecocktail som i Karibia er en frisk og god forrett, som smaker aller best med ferske reker, men du kan bruke frosne eller lakereker også.

Karibisk rekecocktail
Karibisk rekecocktail
Hovedrett: Bacalao fra Puerto Rico

Bacalao fra Puerto Rico kan ligne på den vi kjenner fra Portugal, men den inneholder kapers og avokado i tillegg og det smaker kjempegodt til. Den er dessuten praktisk å servere til mange, siden alt tilberedes i samme gryte.

Bacalao fra Puerto Rico
Bacalao fra Puerto Rico
Dessert: Piña Coladadessert

Piña Coladadessert er min favoritt fra Karibia. Om du liker Piña Colada er denne desserten perfekt for deg. Den er også kjapp og enkel å lage.

Piña Coladadessert
Piña Coladadessert

 

Ukemeny 27 er bare et forslag og du finner masse andre spennende oppskrifter HER.

Du finner flere menyer HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Hva synes du?

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese