Ukemeny 38 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.
Mandag: Karbonader med knutekålstuing
Karbonader med knutekålstuing smaker godt for både liten og stor. Her serveres den med ovnspoteter, men du kan gjerne bruke kokte poteter også. Når jeg lager karbonader, dobler jeg alltid oppskriften, så jeg kan legge noen i fryseren til senere.

Tirsdag: Laks og nudler som i Østen
Laks og nudler som i Østen er en veldig sunn rett, som er enkel å lage til mange.

Onsdag: Pasta med kjøttboller fra Lady og Landstrykeren
Pasta med kjøttboller fra Lady og Landstrykeren er vel et av de mest legendariske måltidene i verden. Pasta med kjøttboller er ikke akkurat mat for dyr, men for oss mennesker, kan det være nydelig, når det lages fra bunnen av. Jeg lager alltid en stor porsjon kjøttboller i tomatsaus. Det vi ikke spiser til middagen, fryser jeg ned og bruker til tapas senere. Denne oppskriften er veldig lettvint, siden jeg ikke steker kjøttbollene, men legger dem rå, rett i den kokende tomatsausen.

Torsdag: Asiatisk kylling med ris
Asiatisk kylling med ris er fusionmat, som vil si at den er en blanding av ingredienser fra flere land. F. eks. så er hoisin fra Kina og peanøttsausen fra Thailand.

Fredag: Enchiladas
Enchiladas er en vanlig rett å spise i Mellom-Amerika og en super fredagsrett. Jeg har laget den med karbonadedeig av storfe, men du kan også lage den av kyllingdeig, eller vilt, som f.eks. elg.

Lørdag:
Forrett: Ceviche
Ceviche er en rett fra Argentina, der fisken blir “kokt” i syren fra lime. Den smaker deilig som en forrett, som en del av et tapasmåltid eller en liten lunsj. Det er viktig at fisken er veldig fersk.

Hovedrett: Kalvefilet med salsa og båtpoteter
Kalvefilet med salsa og båtpoteter passer godt en varm sommerkveld. Om du ønsker mer grønnsaker enn de som er i salsaen, passer det fint med grillede maiskolber.

Dessert: Flan
Flan fra Sør- og Mellom-Amerika kan ligne på vår norske karamellpudding, men oppskriften er litt annerledes og den har litt revet appelsinskall.

Søndag:
Forrett: Kremet soppsuppe
Kremet soppsuppe er nydelig mat og med kantareller er den helt magisk. Som sønnen min sier: Livet er for kort til å spise vond mat og dette er virkelig en av de gode tingene i livet, for vi er så heldige at vi bor i skogkanten. Vi har vært på sopptur og av “fangsten” lager vi en kremet soppsuppe.

Hovedrett: Elggryte – en helt nydelig en
Elggryte smaker helt nydelig, særlig en mørk høst- eller vinterkveld. Jeg serverer den med kokte perlepoteter eller mandelpoteter, men om du vil, kan du dele potetene i terninger og tilsette dem i gryta, eller servere med potetmos.

Dessert: Peach Cobbler
Peach Cobbler er en dessert med aprikos fra USA, og en arv fra de britiske immigrantene på 1800-tallet.

Ukemeny 38 er bare et forslag og du finner masse andre spennende oppskrifter HER.
Du finner flere spennende og varierte menyer HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.