Elggryte – en helt nydelig en

Elggryte smaker helt nydelig, særlig en mørk høst- eller vinterkveld. Jeg serverer den med kokte perlepoteter eller mandelpoteter, men om du vil, kan du dele potetene i terninger og tilsette dem i gryta, eller servere med potetmos.

2 pk skivet sopp etter eget ønske, f.eks. kantareller, aroma- eller sjampinjong.

4 løk i strimler

1 kg elgkjøtt i skiver (f.eks. bankekjøtt, rundbiff eller et annet kjøttstykke, gjerne fra forparten).

1 stor boks fløte

3 ss viltfond

2 laurbærblader

10 knuste einerbær

1 ts pepper

8 gulrøtter i skiver

1/2 sellerirot i terninger

4 persillerøtter i terninger

Salt og pepper

Start med å strimle og steke sopp i smør. Det smaker aller best med kantareller, men om det er utenfor sesong, kan du bruke aroma- eller sjampinjong. Tilsett løk og la det steke til løken får farge. Ta soppen og løken ut av gryta, tilsett mer smør og elgkjøtt i skiver. Brun kjøttet godt, legg i soppen og løken igjen og tilsett fløte, til det akkurat dekker kjøttet. Tilsett viltfond, laurbærblader, knuste einerbær og pepper. La elggryte koke i minimum 2 timer (smak om kjøttet er mørt, om ikke kan det få koke enda litt til). Mot slutten av koketiden tilsettes gulrøtter, sellerirot i terninger og persillerøtter i terninger. Smak til med salt og pepper.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese