Vietnamesiske kjøttboller i peanøttsaus

Vietnamesiske kjøttboller er saftige, smaksrike og laget av svinekjøttdeig. Sausen til denne retten er enkel og rask å lage. De to sausene får du kjøpt i asiatiske butikker.

Kjøttbollene:

600 g svinekjøttdeig

1 ss sitrongress, enten most fra glass eller fersk finhakket

2 ss fishsauce

1 finhakket rødløk

4 ts sukker

2 fedd hvitløk, finhakket

1 ts salt

1 ts pepper

4 ss olje til stekingen

Elt alle ingrediensene unntatt olje godt sammen. Form små boller med hendene og stek dem i oljen på middels høy varme. Litt avhengig av størrelsen på kjøttbollene, bør det holde med ca. 2 minutter på hver side.

Sausen:

1 pk sopp i skiver, f.eks. aromasopp

1 rød paprika i strimler

2 løk i stimler, gjerne 1 rød og 1 vanlig (kepa)

1 fl. Peanut satay sauce

1 fl. Vietnamese rice paper roll sauce

Brun sopp i litt smør. tilsett løk og la den surre med i noen minutter. Tilsett kraften fra kjøttbollene og de to flaskene og rør det godt sammen, mens det koker opp. Legg kjøttbollene i sausen, sammen med paprikastrimler. Gi det et oppkok og server med ris eller nudler.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese