Siste dag av ferien og spekemat til middag

I dag skal vi ha spekemat til middag og jeg lager potetsalaten min.

Poteter, kokt og delt i terninger

1 boks rømme

1 pose majones

4 ss agurkmiks

2 finstrimlede vårløk

Litt sitronsaft

Salt og pepper

Bland alt godt, smak til med salt og pepper og tilsett potetene. Det er nesten like enkelt som å kjøpe ferdig, men smaker veldig mye bedre.

I tillegg lager jeg eggerøre og legger spekematen på fat. I dag har jeg brukt rødvinspølse, morr, fårepølse, to forskjellige langtidsmodnede spekeskinker (Æra og Santa Kristina) og tørrsaltet speket biff. Jeg lager også en salat av ingredienser fra hagen i tillegg til ingredienser fra kjølerommet. Jeg skjærer opp en halv melon også, for vi synes det er godt med det litt søtlige ved siden av den salte spekematen.

I dag lager jeg også rømmegrøt, som vi koser oss med før spekematen.

2 beger rømme

2,5 dl hvetemel

6 dl melk

1 ts salt

Kok rømmen i to minutter, før du tilsetter halvparten av melet. Rør kraftig til det kommer frem smør.

Smøret skummes av og brukes ved serveringen. Tilsett resten av melet og spe med melk. La grøten koke i noen minutter og tilsett saltet rett før serveringen.

Server med smøret, sukker og kanel.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese