Grøntrand

Oppskriften på grøntrand har jeg funnet i den gamle kokeboka som moren min har fra husmorskolen. Den ble laget i en randform og du skulle legge kokte grønnsaker i åpningen i midten og servere med tomatsaus eller skinkesaus. Jeg har modifisert den litt og synes den passer veldig godt som forrett. Jeg har laget den i porsjonsformer og pyntet den med sprøstekt skinke, pinjekjerner og revet Eiker Holtefjell XO.

Grøntrand:

350 g finsnittet mangold eller spinat

50 g finhakket basilikum

3 ss smør

5 ss hvetemel

2 dl væske (kraft fra dampingen tilsatt fløte).

Salt og pepper

3 egg

1 finhakket hvitløksfedd (var ikke i den opprinnelige oppskrften, men godt).

Damp mangold eller spinat og finhakket basilikum i litt vann. Sil av vannet og bruk det i sausen.

Sausen:

Smelt smøret med hvitløken i en kjele, tilsett melet og væsken. Rør godt og la det koke noen minutter under omrøring. Avkjøl sausen litt, før du tilsetter det grønne, salt, pepper og godt sammenpiskede egg.

Fyll grøntrandblandingen i en godt smurte porsjonsformer eller i randform og stek i vannbad på 185 grader i 45 minutter. La den hvile i noen minutter, før du legger den på tallerkener eller fat.

Spekeskinkeskiver legges på et stekebrett dekket med bakepapir ig settes i ovnen på 200 grader, til skinka har blitt sprø og har fått fin farge.

Du finner masse oppskrifter på tradisjonsmat her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese