Andebryst med ferskensaus

Andebryst med ferskensaus, rosettkål og søtpotet- og sellerirotpuré er en etterligning av en nydelig rett vi spiste, for mange år siden i Bugibba på Malta.  Jeg forsøkte iherdig å få tak i oppskriften på sausen, men den fikk jeg ikke. I ettertid har jeg forsøkt å gjenskape sausen på bakgrunn av det jeg husker og her er resultatet. Jeg synes den er helt nydelig med en både søt og litt sterk smak, mot andekjøttet.

Rosettkål fant jeg i butikken i dag, den smørdampes kun i 2 minutter og smakte nydelig til denne retten. Jeg har også stekt noen skivede sjampinjonger.

Snitt ruter i andekjøttet og gni det inn med salt, pepper og hvitløk fra tube. La det få en rask tur på grillen eller i stekepanna, så de får en lekker stekeskorpe. Legg dem i en ildfast form, sett inn steketermometer og sett dem i ovnen på 180 grader, til kjernetemperaturen er 68 grader. La kjøttet hvile i 10 minutter før du deler det opp, slik at saften ikke renner ut.

Om du heller vil tilberede andebrystene i sous vide, krydre og vakumér brystene og legg dem i sous viden på 58 grader i 1,5 time. Brun dem deretter raskt i panna eller på grillen.

Søtpotet- og sellerirotpuré:

2 søtpoteter, skrelt og delt i terninger

1/2 sellerirot, skrelt og delt i terninger

Fløte, så det dekker

3 ss kyllingfond

2 ts hvitløk fra tube

Salt og pepper

Legg grønnsakene i en kjele og hell på fløte, så det akkurat dekker. Tilsett kyllingfond og hvitløk og la det koke til terningene er møre. Kjør det til en fin puré og smak til med salt og pepper.

Ferskensaus:

1 boks fersken inkludert kraft

3 ss kyllingfond

1 ts knuste, tørkede chiliflak

2 dl fløte

Salt og pepper

Kok opp fersken inkludert kraften i en kjele. Tilsett 3 kyllingfond og chiliflak og kok til fersknene er møre. Kjør til en jevn masse med stavmikser og smak til med fløte, salt og pepper. La sausen koke i ca. 30 minutter uten lokk, så den blir tykkere.

Når anda tas ut av ovnen for å hvile, siles stekekraften fra den over i sausen. Rør sausen godt sammen, server og nyt.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Andebryst med ferskensaus
Andebryst med ferskensaus

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese