Kebab av lammekjøttdeig med cacık

Kebab av lammekjøttdeig med cacık er nydelig mat, som brukes på Balkan og i Iran, Irak, Syria og Tyrkia. Hva med å bytte ut burgeren på grillen med lammekebab? Denne varianten er laget av lammekjøttdeig, som du finner i frysedisken, om den ikke finnes fersk. Du kan også erstatte lammedeigen med karbonadedeig eller vanlig kjøttdeig.

1/2 kg lammedeig (eller karbonade)

1 ts mynte

2 egg

1 ss kebabkrydder

1 ts pepper.

Elt alt godt sammen og stek en liten prøvebolle i stekepanne, for å kjenne om den trenger mer krydder. Pakk deigen rundt grillspyd, ca. 200 g på hver og legg dem på grillen. Når de har fått fin farge på undersiden, kan du snu dem og grille dem ferdig.

Serveres med grillet mais og båtpoteter: Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper, risle over litt mer olje og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skru ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

Cacık, som er tyrkernes svar på du tzatziki, finner oppskrift på her.

 

Kebab av lammekjøttdeig med cacık
Kebab av lammekjøttdeig med cacık

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese