Dorade med middelhavstilbehør

Dorade med middelhavstilbehør gir næring til hyggelige ferieminner. Dorade eller gyllen havkaruss, som den heter på norsk, er en fisk som holder til langs vestkysten av Europa og i Middelhavet. Mesteparten av doraden som selges er fra oppdrettsanlegg og du får kjøpt den i en del ferskvaredisker i Norge. På Meny renser de den for deg og skraper skinnet for skjell, så den er enkel å håndtere.

Dorade selges som hel fisk og om du ikke er bekvem med å rense den selv, kan du be personalet i ferskvaren gjøre det for deg.

Dorade:

1 dorade per pers.

Persille

Olivenolje

Salt og pepper

Skyll fisken godt og klipp av de små finnene. Skjær tre snitt i hver side av fisken og fyll både snittene og buken med persille. Smør den godt med olivenolje og dryss salt og pepper, både inni og utenpå. Om du har grillrist til fisk, er det smart å bruke den. Legg doraden på direkte varme på grillen, til den er gyllen på begge sider. Flytt doraden over på indirekte varme til den har fått en kjernetemperatur på 45 grader. La fisken hvile i 5 minutter før du serverer den.

Middelhavstilbehør:

200 g minitomater, gjerne flere farger, delt i 2 eller 4, avhengig av størrelsen

100 g grønne oliven i skiver

100 g svarte oliven i skiver

2 ss kapers

7 ss olivenolje

2 ss sitronsaft

Friske urter til pynt, jeg har kjørvel

Bland oliven, kapers og tomater i en bolle. Bland sammen 7 ss olje og sitronsaft til en dressing, hell den over tomatblandingen og la det hvile i 1 time i romtemperatur, sånn at du får mest mulig glede av smakene.

 

Server dorade med middelhavstilbehør sammen med ovnsbakte perlepoteter, som du finner oppskrift på  HER og sitronbåter.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese