Linsesuppe

Linsesuppe er deilig som forrett eller som lunsj, med godt brød til, men den er også super å helle på termos og ta med som turmat.

300 ferdigkokte linser

200 g gulrot

200 g løk

4 hvitløksfedd

200 g sellerirot

4 ts karri

1 ts sambal oelek

2 bokser tomater (helst Mutti)

4 ss grønnsaksfond (ev. 2 grønnsaksbuljongterninger)

8 dl vann

4 dl melk eller fløte ev. kokosmelk

1 ss olivenolje

Salt og pepper

Skjær løk, gulrot, sellerirot og hvitløk i små biter og la det frese i noen minutter i olivenolje i en kjele. Rør inn karri og sambal oelek, hell i vann og fond og la det småkoke i 20 minutter.
Skyll linsene under kaldt vann og la dem renne godt av seg i dørslaget.

Når linsesuppen er ferdig kokt, kjører du den glatt med stavmikser, tilsetter linsene og melk eller fløte. Smak til med salt og pepper og gi den et oppkok.

Pyntes med frisk koriander og yoghurt. Server linsesuppen med godt brød, f.eks. nan. som du finner oppskrift på flere enkle og mer spennende varianter av HER.

Du finner flere varierte og velsmakende supper, fra alle verdenshjørner HER.

Linsesuppe
Linsesuppe

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese