Djevelegg

Djevelegg passer som tilbehør til røkelaks, eller som en del av et koldtbord eller som en tapasrett. Det finnes mange oppskrifter på djevelegg, men dette er min favoritt. Djevelegg blir også kalt fylte egg, mimosaegg, casinoegg, russiske egg, peruanske egg og pynta egg og ble laget allerede i det gamle Romerriket og brukt til forrett. Retten er gammel tradisjon i store deler av Europa og i USA.

6 egg

2 ss majones

1 ss romtemperert smør

1⁄2 ts dijonsennep

1 ss sriracha

1 ss gressløk, finhakket + litt til pynt

1⁄2 ss bladpersille

Lit nypresset sitronsaft

Salt og pepper

Chilipulver

Kok eggene i 8 minutter og avkjøl dem i kaldt vann. Hell majones, smør, sennep, sriracha, finhakket gressløk og bladpersille i en stavmikserbeholder. Del eggene i to på langs og ta plommene forsiktig ut, uten å ødelegge resten av eggene (bruk teskje). Legg eggehvitene på et fat, med åpningen opp. Legg eggeplommene sammen med resten av ingrediensene og kjør blandingen med stavmikseren, til den er jevn og kremet. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Fyll eggeplommeblandingen over i en sprøytepose, eller bruk en teskje til å sette fyllet tilbake i de tomme eggehvitene. Dryss over litt gressløk og chilipulver.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese