Hotpot med hjort

Hotpot er en tradisjonell middagsrett fra Storbritania. Hotpot skal stå i ovnen i 4 timer og da passer den seg selv, mens du kan gå på tur, eller gjøre noe annet du har lyst til. Jeg har laget en variant med hjort og den ble en vellykket søndagsmiddag.

100 g smør

900 g hjort, gjerne fra forpart i store terninger

2 hakkede løk

4 gulrøtter i skiver

25 g hvetemel

4 ss worcestershire sauce

500 ml viltkraft, eller vann og fond

4 laurbærblader

900 g poteter i skiver

Brun kjøttet i smør i en gryte, ta ut kjøttet og sett det til side. Stek løken og gulrøttene i samme gryte, dryss over mel og rør rundt. Hell over worcestershiresaus og kraften og kok opp. Rør inn kjøttet og laurbærene. Skru av varmen og legg potetskivene oppa kjøttet. Dryss over salt, pepper og legg på noen klatter med smør. Dekk med lokk og sett kjelen i ovnen på 180 grader i 4 timer.

Fjern lokket, legg på noen klatter til med smør, sett opp varmen til 200 grader og la hotpot stå i ovnen til potetene får en lekker, brun farge.

Hotpot
Hotpot med hjort

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese