Pikekyss

Pikekyss er små marengstopper, som er enkle og billige å lage. De trenger bare litt tid i ovnen, på lav temperatur. Pikekyss kan spises alene, som tilbehør til dessert eller brukes som kakepynt. Pikekyss eller marengs (meringue, på fransk) er oppkalt etter den sveitsiske byen Meyringen.

6 romtempererte eggehviter

450 g sukker

1/2 ts salt

2 ts sitronsaft

Konditorfarge(r) om du ønsker

Gni inn piskebollen med saltet og sitronen. Tilsett eggehviten og 1/3 av sukkeret og pisk det luftig. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt.

Fyll marengsen over i en sprøytepose og sprøyt små topper på bakepapir. Sett pikekyssene i ovnen ved 60-70 grader i ca. 2 timer til tørking.

Pikekyss
Pikekyss

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese